Vems är rodret ?



Jag var på folkets hus i går kväll tillsammans med ett 30-tal kvinnor och män. Hälsinglands båtförbund hade bjudit in båtklubbarna till en föreläsningskväll med Linda Lindenau, författare till boken "Ta rodret kvinna!". 
 Hon berättade öppet om sina rädslor men även om sin längtan till långsegling. Hur hon planerade och genomförde en segling via europas kanaler, ut i medelhavet och vidare till kanarieöarna. Med på resan var hennes två barn och en vännina.   - Ingen karl, vem körde då båten??? var frågor hon fick ibland.

Hon var nu här för att peppa oss kvinnor, som vill, men inte riktigt törs ta båten själva. Hon berättade om olika saker som man bör tänka på och vikten av att öva om man vill bli bra. Hon hade även förståelse för männen som ogärna släpper rodret. Hon erkände villigt att hon idag helst vill manövrera båten själv.  -Det är så coolt!!, som hon sa.

I Snäckmor ska vi öva under lugna förhållanden till att börja med. Sedan får vi  se vart det leder. Kanske får killarna svårt att få tillbaka rodret.  - Vi vill ju också vara coola!

Siv på S/Y Selene

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0